۱۳۹۰ تیر ۱۷, جمعه

تعطیلی ۷۰ درصد واحدهای تولیدی شهرک صنعتی ارومیه


خبرگزاری هرانا - یک عضو اتاق بازرگانی ارومیه از تعطیلی ۷۰ درصد از ۲۳۰ واحد تولیدی موجود در شهرک صنعتی فاز دو این شهرستان خبر داد.

به گزارش مهر، مهرداد سعادت پیش از ظهر سه شنبه در جریان بازدید رئیس سازمان صنایع و معادن آذربایجان غربی از واحد صنعتی مارال صنعت جاوید ارومیه با اشاره به اینکه آمار قبل از اجرای قانون هدفمند سازی یارانه‌ ها استخراج شده، ادامه داد: "متاسفانه حمایتهای مناسبی از واحدهای صنعتی استان انجام نمی‌شود به طوری که در حال حاضر ۷۰ درصد از ۲۳۰ واحد تولیدی و صنعتی فاز دو شهرک صنعتی ارومیه تعطیل است."

وی با بیان اینکه مسئولان آذربایجان غربی باید راهکار مناسبی در زمینه برون ‌رفت این واحدها از مشکلات موجود ارائه و عملیاتی کنند، بیان داشت: "این در حالی است که متاسفانه نتایج جلسات بررسی مشکلات این واحدها که به مدیریت ارشد استان ارائه می شود، مشکلات موجود رد بخشهای صنعتی را رفع نمی کند."

این عضو هیئت علمی اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ارومیه با اشاره به اینکه واحدهای صنعتی با کمبود سرمایه در گردش مواجه هستند، ادامه داد: "همچنین بوروکراسی اداری در اداره امور مالیات و دارایی گریبانگیر واحدهای صنعتی است."

وی مشکل مدیریتی، کمبود تسهیلات، مشکلاتی در زمینه کسب مجوز استاندارد و گمرک را از دیگر مشکلات واحدهای صنعتی برشمرد و افزود: "در شرایط بحرانی حاضر اگر واحدها به فکر صادرات نباشند محکوم به فنا هستند."

یک پیرمرد توسط دادگاه کیفری تهران به اعدام محکوم شد


خبرگزاری هرانا - شعبه ۷۱ دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی نورالله عزیزمحمدی، پیرمردی به نام "سامان" را به اتهام قتل همسرش "ناهید" به قصاص محکوم کرده است.

به گزارش فارس، پیرمردی که دو سال قبل و بعد از محکومیت به پرداخت مهریه، همسرش را به وسیله ۲۰ ضربه چاقو به قتل رسانده بود با حکم دادگاه کیفری استان تهران به اعدام محکوم شد.
گفته می‌شود این مرد پس از دستگیری تمامی اتهاماتش را پذیرفته است.

این گزارش می‌افزاید که در روز محاکمه، دختر مقتول در جایگاه قرار گرفت و گفت: پدر و مادر من مدت ۲ سال بود که از هم جدا زندگی می‌کردند ولی طلاق نگرفته بودند. مادرم قصد داشت طلاق بگیرد که برای همین کار به دادگاه خانواده رفت.

وی ادامه داد: دادگاه پدرم را محکوم به پرداخت ۷ میلیون تومان مهریه کرده بود که پدرم نمی‌خواست این پول را پرداخت کند و سرانجام به خاطر همین موضوع با مادرم درگیر شد و او را به قتل رساند.

در ادامه جلسه سامان نیز در جایگاه قرار گرفت و گفت: روز حادثه بعد از مدت‌ها به خانه آمدم و همسرم مانند همیشه شروع به سرکوفت زدن کرد. سر همین اختلافات و موضوع مهریه با هم درگیر شدیم که در یک لحظه با چاقو او را زدم.

وی افزود: از کار خودم پشیمان شدم و قصد کمک کردن به ناهید را داشتم؛ او را به خیابان و مقابل خانه کشاندم و به سرعت به یک مرکز درمانی که‌‌ همان نزدیکی بود رفتم اما وقتی با پزشکان مقابل خانه رسیدیم، ‌ اثری از جنازه نبود.

متهم در پایان اظهاراتش با بیان اینکه به اشتباه کاری که کرده پی برده است، گفت: از فرزندانم و خانواده همسرم می‌خواهم مرا ببخشند.

این در حالیست که قاضی عزیزمحمدی پس از اعلام ختم جلسه و بعد از مشورت با مستشاران دادگاه، نامبرده را به قصاص محکوم کرد.

۱۳۹۰ تیر ۱۶, پنجشنبه

بازداشت چهار شهروند بهایی در شهرهای مختلف ایران


خبرگزاری هرانا – در طی روزهای اخیر چهار شوند بهایی در شهرهای مختلف کشور به بهانه‌های مختلف بازداشت شدند.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، یک شهروند بهایی ساکن شهرستان اوز لار (جنوب استان فارس) به نام «ملیحه روزبه (روزخوش)» در روز شنبه ۱۱ تیر ماه ساعت ۳ بعد ازظهر توسط ماموران امنیتی بازداشت و به نقطه نامعلومی منتقل گردید از نامبرده در طی این مدت اطلاعی دردست نیست.
همچنین در حوال ظهر روز چهارشنبه ۱۵ تیر ماه ماموران امنیتی با مراجعه به منزل «ژینوس غلامپور» شهروند بهایی ساکن رامسر پس از تفتیش محل، نامبرده را نیز بازداشت و به نقطه نامعلومی انتقال دادند.
از سوی دیگر در همین روز – چهارشنبه – ماموران اداره اطلاعات مشهد با حضور در منازل دو شهروند بهایی به نام‌های «ژیلا رضوانی» و «سعیده فروغی» پس از تفتیش محل و ضبط بعضی وسایل شخصی و مذهبی، نامبردگان را نیز بازداشت و به نقطه نامعلومی انتقال می‌دهند.

سرنوشت نامشخص بهروز جاوید تهرانی پس از انتقال به بند209


خبرگزاری هرانا - از سرنوشت بهروز جاوید تهرانی پس از انتقال ایشان به بند ۲۰۹ زندان اوین اطلاعی در دست نیست و این موضوع نگرانی خانواده وی را در پی داشته است.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، پس از آنکه بهروز جاوید تهرانی به همراه سه زندانی سیاسی دیگر به نامهای صالح کهندل، محمد علی منصوری و فرزاد مددزاده در تاریخ ۷ تیرماه سال جاری از زندان رجایی شهر کرج به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شدند، علیرغم پیگیریهای خانواده‌ها از سرنوشت آنان اطلاعی حاصل نشده است.
این انتقال مبهم در حالی صورت گرفته است که آقای جاوید تهرانی آخرین سال از محکومیت ۷ ساله زندان خود را تحمل می‌نمود و زمینه‌ای برای این انتقال وجود نداشته است،این وضعیت تمام زندانیان منتقل شده یا بازجویی شده روزهای اخیر را نیز در بر می‌گیرد.
در این رابطه بعضی منابع مطلع به هرانا گفته‌اند یک پرونده سازی گسترده از سوی دستگاه امنیتی بر علیه تعداد زیادی از زندانیان سیاسی زندان رجایی شهر کرج در جریان است و علاوه بر چهار زندانی نام برده که تحت بازجویی در بند ۲۰۹ زندان اوین به سر می‌برند، روزهای گذشته سه زندانی سیاسی دیگر در زندان رجایی شهر به نامهای منصور رادپور، رضا جوشن و افشین بایمانی نیز جهت بازجویی به بند اطلاعات سپاه واقع در‌‌‌ همان زندان منتقل و مورد بازجویی قرار گرفته‌اند.
درباره بهروز جاوید تهرانی لازم به توضیح است، وی زندانی سیاسی جوانی است که سابقه بازداشتهایی در اعتراضات دانشجویی ۱۸ تیر سال ۷۸، تجمع مقابل سازمان ملل در سال ۸۳ در دفاع از زندانیان سیاسی و فعالیت برای تحریم انتخابات در سال ۸۴ را دارد. وی علیرغم جوانی حداقل مدت ۱۰ سال را از سال ۷۸ تا کنون به دلایل عقیدتی در زندان به سر برده است و اکنون نیز در آخرین سال محکومیت بلند مدت خود به سر می‌برد.

فشار گسترده بر فعالان صنفی معلمان کشور با شروع فصل تابستان و تعطیلی مدارس


خبرگزاری هرانا - دستگاه‌ها و ارگان‌های مختلف حکومتی بر اساس رویه‌ای که از دو سال پیش آغاز شده است اقدام به اعمال فشار بر جریان‌های مدنی کشور می‌کند و پس از شکایت دولت محمود احمدی‌نژاد برای جلوگیری از فعالیت کانون صنفی معلمان ایران که رای به نفع این کانون صادر شد مجموع اقداماتی در راستای فشار بر فعالین صنفی در این حوزه افزایش یافته است.

به گزارش ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر"هرانا"، در این رابطه تا به حال اقدام به بازداشت چند نفر از معلمان کشور و صدور احکام سنگین حبس یرای چند نفر دیگر نموده است که در این رابطه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
۱ - بازداشت آقای علی پورسلیمان از اعضای سازمان معلمان ایران که یک سال را در تبعید به سر برده و قبلاٌ هم مدتی را در زندان اوین زندانی شده بود.
۲ - بازداشت خانم معصومه دهقان از اعضای کانون صنفی معلمان ایران و همسر آقای عبدافتاح سلطانی وکیل دادگستری که خود وی مدت‌ها در زندان اوین در حبس به سر برده است.
۳ - صدور حکم ظالمانهٔ ۱۰ سال زندان برای آقای اسماعیل عبدی از اعضای کانون صنفی معلمان ایران در اسلامشهر در ضمن آقای عبدی سال گذشته نیز به مدت سه ماه در بند ۲۰۹ زندان اوین در بازداشت وزارت اطلاعات بود و باقرار وثیقه آزاد شده بود و به شدت خانواده‌اش زیر فشار نیروهای امنیتی بودند.
۴ - دادگاهی محمودباقری در شعبهٔ ۲۶ دادگاه انقلاب تهران و تهدید وی به اشد مجازات! از سوی قاضی پیر عباسی، در ضمن آقای باقری نیز سال ۸۹ سه ماه را در بند ۲۰۹ وزارات اطلاعات در بازداشت بود و به شدت تحت فشار نیروهای امنیتی قرارگرفته بود و ۴۴ روز را در انفرادی به سر برده بود و با قرار وثیقه آزاد شده است.
۵ - عدم موافقت با انتقال دوبارهٔ مختار اسدی از اعضای کانون صنفی معلمان ایران وانجمن صنفی معلمان کردستان از کرج به سنندج برای دومین سال پیاپی. در ضمن نامبرده در سال ۸۹ نیز به مدت سه ماه در بند ۸ اطلاعات سپاه زندان رجایی شهر و ۲۰۹ وزارت اطلاعات در اوین در بازداشت بود که ۴۶ روز از این دوران را در سلول انفرادی به سر برده بود که با قرار وثیقه از زندان آزاد شده است ومنتظر برگزاری دادگاهش می‌باشد در ضمن مختار اسدی از سال ۸۶ تا ۸۸ را نیز در تبعید به سر برده بود.
۶ - تهدید آقایان علی اکبر باغانی و محمود بهشتی از سوی نیروهای امنیتی به صدور احکام سنگین حبس. در ضمن آقایان بهشتی وباغانی در سال ۸۹ برای چندمین بار در چند سال اخیر بازداشت شدند و چندین ماه را در بند ۲۰۹ در بازداشت بودند که با قرار وثیقه آزاد شدند.
در ضمن در حال حاضر چندین نفردیگر از معلمان کشور در بازداشت هستند که از جمله می‌توان به آقایان عبدالرضا قنبری محکوم به اعدام، رسول بداقی محکوم به ۶ سال حبس، محمد داوری محکوم به ۶ سال حبس، عبدالله مؤمنی محکوم به ۶ سال حبس، هاشم خواستار ۲ سال حبس و چندین معلم دیگر در مناطق وشهرهای کردنشین که هم اکنون در حبس به سر می‌برند که متإسفانه به علت محدودیت‌ها و فضای امنیتی این مناطق از و ضعیت این عزیزان به غیر از مختار اسدی خبر موثقی در دست نیست.
همچنین معلمان کردستان نیز بار‌ها از طرف نهادهای امنیتی احضار و تهدید به صدور احکام سنگین زندان برای آن‌ها شده است که می‌توان به اقایان اسکندر لطفی و سر کار خانم شیوا از مریوان، محمد توکلی از کرمانشاه و آقایان حیدر زمان، بهاألدین ملکی، رامین زندنیا، پرویز ناصحی، عزت الله نصرتی، یدالله زارعی، مصطفی سربازان، کمال فکوریان، علی قریشی، مختار اسدی،، پیمان نودینیان، محمد صدیق صادقی، هیوا پیرخضرانیان، رضاوکیلی و هیوا احمدی اشاره کرد.

گفتگو با دختر ۵ ساله کارگـر ساختمان


خبرگزاری هرانا - یکی از خوانندگان روزنامه دنیای اقتصاد روز گذشته در تماس با خبرنگار ما از فعالیت یک دختر‌بچه 5 ساله در قالب یک کارگر ساختمانی در سطح شهر تهران خبر داد.

خبرنگار دنیای اقتصاد برای پیگیری ماجرا به محل فعالیت این کودک مراجعه کرد و مشخص شد که به علت فقر مالی اين دختر بچه روزانه 8 ساعت به همراه پدرش در ساختمان‌های در حال ساخت در نقش یک کارگر ساختمانی فعالیت می‌کند.

پدر این دختر بچه –یگانه – می‌گوید: چون کسي را ندارم مجبورم دخترم را روزانه به سر ساختمان بیاورم که با توجه به اینکه زمان رفت و آمدم به شهر مامازن 6 ساعت است به شدت دخترم خسته و اذیت می شود.

او می‌گوید: در مامازن یک اتاق اجاره کرده که ماهانه 100 هزار تومان اجاره می‌دهد.

پدر یگانه می‌گوید: به دليل اينكه يگانه را روزها سر ساختمان مي‌آورم، او نيز پا به پاي من كار مي‌كند و فعاليت‌هاي سبكي همچون حمل‌ كيسه‌هاي مصالح ساختماني را انجام مي‌دهد. او می‌گوید: یگانه چند روز پیش به خاطر گرد و خاک ناشی از گچ و سیمان مریض شده و یک شب تمام تب کرده است.

این کارگر كوچك ساختمانی امیدوار است که مسوولان و شرکت‌های ساختمانی برای استخدام پدرش به عنوان یک سرایدار از خانواده‌اش حمايت مالي كنند.

متن زیرگفت‌وگو با این کودک 5 ساله است، دختری که اگر چه فقیر است، اما پدرش برای تربیت او نهایت تلاش خود را کرده است.

یگانه! چرا اینجا کار می‌کنی؟

پدرم مریض است و پول نداریم. من هر روز با او می‌آیم که در خانه تنها نباشم. پدرم پایش درد می‌کند هر وقت کیسه‌های سیمان را بلند می‌کند اذیت می‌شود و شب‌ها از شدت درد خوابش نمی‌برد. من زور ندارم، اما کمکش می‌کنم که کمتر اذیت شود.

خانه‌تان کجاست؟

خیلی دور است ما در خانه‌مان یخچال و تلویزیون و تلفن نداریم.

چرا پیش مادربزرگ یا خاله‌ات نمی‌روی؟

مادرم مرده است. تازه مادربزرگم هم مرده و خاله و عمه هم ندارم.

چه درخواستي از مسوولان داري؟

پدرم نمی‌تواند کار کند، اما اگر کار نکند پول نداريم. هیچ‌ کس کمکمان نمی‌کند. پدرم می‌گوید اگر سرایدار یک ساختمان شود زندگی‌مان خوب می‌شود.

مجید دری، زندانی سیاسی و دانشجوی محروم از تحصیل از دانشگاه اخراج شد


خبرگزاری هرانا - مجید دری، دانشجوی زندانی، که با گذشت ۲ سال از بازداشتش، هم‌چنان بدون داشتن حق مرخصی در زندان به سر می‌برد، هفته گذشته طی حکمی از دانشگاه اخراج شد.
به گزارش کمیته گزارشگران حقوق بشر، اخراج مجید دری از دانشگاه در شرایطی صورت می‌گیرد که مسئولان دانشگاه با ادعای به پایان رسیدن سنوات تحصیلی وی، او را اخراج آموزشی کرده‌اند. این در حالی است که این دانشجوی زندانی، پیش از بازداشت بنا به حکم کمیته انضباطی به سه ترم محرومیت از تحصیل محکوم شده بود و از دو سال پیش تاکنون نیز در زندان به سر می‌برد.
مسئولان دانشگاه، بدون در نظر گرفتن شرایط ویژه دانشجویان زندانی، طی سال‌های گذشته بار‌ها اقدام به اخراج آنان کرده‌اند.
مجید دری، دانشجوی رشته ادبیات دانشگاه علامه طباطبایی و از فعالان شورای دفاع از حق تحصیل در تیرماه سال ۸۸ توسط نیروهای وزارت اطلاعات بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین انتقال یافت. وی پس از سپری کردن ۳ ماه بازداشت در بند ۲۰۹ به بند عمومی منتقل شد.
مجید دری سپس از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی پیرعباسی به تحمل ۱۱ سال حبس تعزیری و تبعید به زندان شهر ایذه محکوم شد که این حکم در دادگاه تجدیدنظر به ۶ سال حبس و تبعید کاهش یافت. این فعال دفاع از حق تحصیل، در مهرماه سال ۸۹ توسط ماموران زندان به دادسرا منتقل شد و سپس بدون اطلاع قبلی جهت گذراندن دوران حبس در تبعید، با دستبند و پابند به زندان شهر بهبهان انتقال یافت و تا کنون در این زندان به سر می‌برد.
مجید دری پیش‌تر با نوشتن نامه‌هایی، نسبت به شرایط نامساعد زندان بهبهان اعتراض کرده بود. وی هم‌اکنون به همراه زندانیان با جرایم مختلف در شهری بسیار دور‌تر از محل سکونت خود نگه‌داری می‌شود.
این فعال دانشجویی زندانی طی دو سال گذشته از حق استفاده از مرخصی محروم بوده و علی‌رغم درخواست‌های مکرر خانواده وی، تاکنون با مرخصی او موافقت نشده است.
مجید دری به همراه ضیا نبوی و مهدیه گلرو از جمله اعضای شورای دفاع از حق تحصیل هستند که هم‌چنان در زندان به سر می‌برند.