۱۳۹۰ خرداد ۲۲, یکشنبه

تداوم مخالفت با مرخصی حسین رونقی در پی دومین عمل جراحی


خبرگزاری هرانا - مسئولان کماکان از مرخصی حسین رونقی ملکی که امروز شنبه، بیست و یکم خردادماه برای دومین بار تحت عمل جراحی قرار گرفته است، ممانعت به عمل می‌آوردند.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، دومین عمل جراحی حسین رونقی ملکی که امروز شنبه صورت پذیرفت، موفقیت آمیز توصیف شده است.
پزشکان و حتی مسئولان بهداری زندان گفته‌اند وی بایستی در منزل و تحت استراحت قرار گیرد اما قاضی پیرعباسی و بازجویان وزارت اطلاعات کماکان مانع از مرخصی وی می‌شوند. این در حالیست که در زندان هیچ امکاناتی برای استراحت جهت بهبودی وجود نداشته و ممکن است کلیه‌های وی دچار عفونت شود که در این صورت امکان درمانی نیز، وجود ندارد.

گفته می‌شود یکی از کلیه‌های وی ۸۰ درصد و دیگری ۲۰ درصد دچار از کار افتادگی شده بود و این عمل در ادامهٔ عمل اول که چندی پیش انجام پذیرفت، بوده است.
از سوی دیگر و بر اساس آزمایشات صورت گرفته، کیسهٔ صفرا این زندانی سیاسی نیز به دلیل استفاده از آب ناسالم در طول مدت بازداشت در انفرادی بند ۲ الف دچار سنگ صفرا شده و نیاز به عمل جراحی دارد.
شایان ذکر است که مسئولان در حالی که این فعال حقوق بشرِ دربند ماه ها از نارسایی کلیوی در رنج بود، از عمل جراحی وی در بیمارستانی خارج از زندان ممانعت به عمل می آوردند.

علی نجاتی برای چندمین بار محاکمه خواهد شد


خبرگزاری هرانا - علی نجاتی کارگر اخراجی نیشکر هفت تپه و از اعضای هیات مدیرهٔ سندیکا کارگران نیشکر هفت تپه برای چندمین بار برای یک اتهام تکراری که پیش‌تر بابت آن حبس کشیده، در روز شنبه ۲۱ خردادماه ۹۰ و در شعبهٔ ۱۳ دادگاه تجدید نظر در شهر اهواز محاکمه خواهد شد.
به گزارش وبسایت کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری، علی نجاتی پس از تحمل دورهٔ شش ماههٔ زندان، باز هم به بهانهٔ همین اتهام دادگاهی شد که به دلیل تکراری بودن اتهام، دادگاه ناچار به تبرئهٔ وی شد.
این در حالیست که مجددا با شکایت دادستان و با اعمال فشار مقامات امنیتی به رای برائت برای وی اعتراض شد و نهایتا پرونده برای بررسی به مرکز استان و به دادگاه تجدید نظر ارسال شد. در زمان دادرسی پیشین به دلیل سکتهٔ قلبی نجاتی دادگاه به تعویق افتاد و اکنون برای چندمین بار، در حالی وی را محاکمه می‌کنند که به دلیل نارسایی قلبی و گرفتگی عروق و در اثر چند عمل جراحی در قلب از نظر جسمانی در حالت نابسامانی به سر می‌برد.
نجاتی در بیش از دو سالی که به دلیل نمایندگی کارگران و انتخاب به عنوان عضو هیات مدیرهٔ سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه تحت فشار و زندان و پیگرد قضایی و از کار اخراج بوده از نظر معیشتی در تنگنا بوده است؛ اکنون نیز دستگاه‌های قضایی و امنیتی برای اعمال فشار بیشتر به او وخانواده‌اش و جلوگیری از فعالیت‌های او در راستای احقاق حقوق کارگران برای چندمین بار برای اتهامی که وی بابت آن حبس کشیده است وی را محاکمه می‌کنند.

دکتر فریبرز رئیس دانا به یک سال حبس تعزیری محکوم شد


خبرگزاری هرانا - دکتر فریبرز رئیس دانا، اقتصاددان و عضو کانون نویسندگان ایران، از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست قاضی مقیسه به یک سال حبس تعزیری محکوم شد.
به گزارش کمیته گزارشگران حقوق بشر، این در حالی است که در متن حکم ابلاغی از سوی دادگاه، با استناد به گزارش وزارت اطلاعات، اتهامات وی به شرح زیر مطرح شده است:

عضویت در کانون غیر قانونی نویسندگان، تنظیم بیانیه‌های جریان فتنهٔ ۸۸، بیانیه علیه نظام و تبلیغ چهره‌های وابسته به گروهک‌های چپ و مارکسیستی همانند صمد بهرنگی و خسرو گلسرخی، شرکت در مراسم سالگرد محمد مختاری و محمد جعفر پوینده، صدور بیانیه علیه سانسور، مصاحبه با رسانه‌های بی‌بی سی و صدای آمریکا، متهم کردن جمهوری اسلامی به آزار و تجاوز و شکنجه زندانیان، فرمایشی قلمداد کردن دادگاههای جمهوری اسلامی
گفتنی است که این استاد اقتصاد دانشگاه تهران از امروز به مدت ۲۰ روز فرصت دارد که خود را به دادگاه معرفی کند و یا اعتراض خود نسبت به حکم را اعلام نماید.
دکتر فریبرز رئیس دانا در اواخر آذر ماه سال گذشته از سوی مامورین امنیتی در منزل خود بازداشت شده بود که پس از یک ماه بازداشت، به طور موقت از زندان آزاد شد.

تكرار كودك آزاری در سكوت مسئولان/ دست "حديثه" قطع شد


خبرگزاری هرانا - درست‌‌ همان روزهایی که اخبار تلخ کودک‌آزاری "هانیه"، افکارعمومی را درگیر کرده بود، در گوشه دیگری از شهر، دست راست دخترکی پس از ضرب و شتم شدید از سوی پدرش و سهل‌انگاری در مداوا، علیرغم انجام ۹ عمل جراحی از آرنج قطع شد.
به گزارش ایسنا، شیرین صدر نوری ـ مددکار انجمن حمایت از حقوق کودکان ـ درباره جزئیات این پرونده، اظهار کرد: آن گونه که "حدیثه" گفته است، در واپسین روزهای فروردین ‌ماه امسال زمانی که مشغول ارسال پیامکی از تلفن همراه خود بود، پدر و پدربزرگش نسبت به او حساس شده و او را به شدت مورد ضرب و شتم قرار می‌دهند، و از آن زمان است که دردهای مکرر دست راست حدیثه آغاز می‌شود و مراجعه به شکسته‌بند خانگی توسط مادربزرگش هم فایده نداشت.

وی با اشاره به اینکه حدیثه فرزند طلاق است و حضانت او با مادرش بود، گفت: حدیثه به صورت موقت و تا پایان ایام امتحانات به همراه دو برادر کوچکترش نزد پدرش زندگی می‌کرد، پدری که سابقه اعتیاد را در پرونده زندگی خود دارد.

صدر نوری گفت: "با گذشت دو هفته درد دست حدیثه نه تنها قطع نشد بلکه در ۱۱ اردیبهشت‌ماه به دلیل تشدید درد، پدرش او را به بیمارستان فیاض‌بخش منتقل می‌کند، اما بنا به گفته حدیثه، به دلیل هزینه درمان، پدرش او را به خانه بازمی‌گرداند."

به گفته وی، پدر حدیثه چهار روز بعد و زمانی که دست او تا بالای مچ سیاه شده بود، او را به بیمارستان شفای یحیاییان منتقل می‌کند.

مددکار انجمن حمایت از حقوق کودکان ادامه داد: حدیثه زمانی به بیمارستان شفا یحیاییان منتقل شد که این عضو بدن او از بین رفته بود و علیرغم تلاش پزشکان و قراردادن دست او در یخ برای احیای عضو، در ‌‌نهایت پس از انجام ۹ عمل جراحی ناموفق، ناچار به قطع دست او از آرنج می‌شوند.

صدرنوری در ادامه، به گذشته زندگی خانوادگی حدیثه پرداخت و با بیان اینکه پدر و مادر حدیثه از یکدیگر جدا شده بودند، عنوان کرد: "در حالی که قاضی پرونده حضانت حدیثه و دو برادر کوچکترش را به علت عدم صلاحیت پدر، به مادر سپرده بود، اما از آنجا که مادر در تهران جایی برای سکونت نداشت، به همدان نزد اقوام خود می‌رود و قرار بوده که بچه‌ها نیز تا زمان اتمام ایام امتحانات نزد پدرشان بمانند. اما این فاجعه در ایام غیبت مادر رخ می‌دهد."

مددکار انجمن حمایت از حقوق کودکان با اشاره به کوتاهی و سهل‌انگاری پدر و همچنین مادری که به تماس و شکایت‌های ناشی از درد کودکش توجه نمی‌کند، افزود: "با توجه به سابقه بیماری عفونی حدیثه، والدین باید نسبت به درد این دخترک حساسیت بیشتری نشان می‌دادند، چرا که بنابر اظهارنظر پزشکان معالج وی، این احتمال وجود دارد که ضرب و شتم «حدیثه» منجر به آسیب‌دیدگی عروق دست وی شده و در ‌‌نهایت، گسترش عفونت در دست راست او به دلیل غفلت از مراجعه به پزشک، منجر به قطع دست وی شده باشد."

صدر نوری با اعلام پذیرش وکالت این پرونده از سوی انجمن حمایت از کودکان، عنوان کرد: "با توجه به مدارک موجود، در حال تنظیم دادخواستی علیه پدر حدیثه هستیم و این موضوع را از طریق مراجع قضایی پیگیری می‌کنیم."

و امروز حدیثه در حالی در کنار هانیه، نیما و باربدی که دیگر در میان ما نیست، قرار می‌گیرد که شمار اخبار کودک‌آزاری‌ها در جامعه رو به افزایش است.

فریادهای این کودکان در ضعف‌های قانونی و اعتباری به گوش‌ مسئولان ذیربط نمی‌رسد یا آن را هم می‌توان به گردن مشکلات فرهنگی و اقتصادی جامعه انداخت و وجدان خود را آرام کرد؟

بازداشت یک فعال کارگری در تبریز


خبرگزاری هرانا - یک فعال کارگری از سوی دستگاه قضایی بازداشت و به زندان مرکزی تبریز منتقل شد.

به گزارش تارنمای کارگران ارومیه، شاهرخ زمانی کارگر نقاش از اعضای سندیکای نقاشان و عضو کمیته پیگیری ایجاد سندیکای نقاشان در تاریخ هفدهم خرداد دستگیر شده و به زندان تبریز انتقال یافت.

وی هم اکنون در زندان تبریز نگهداری می‌شود.

قاسم شعله سعدی، از دسترسی به امکانات پزشکی مناسب محروم است


خبرگزاری هرانا - دکتر قاسم شعله سعدی، که از ۱۴ فروردین گذشته در زندان اوین نگهداری می‌شود، از عارضه دیسک کمر به شدت رنج می‌برد.
به گزارش کمیته گزارشگران حقوق بشر، این نماینده شیراز در مجلس سوم و چهارم شورای اسلامی، به دلیل ضایعه نخاعی و دیسک کمر قادر به حرکت به صورت عادی نیست و نیاز به مداوای فوری و تخصصی پزشکی دارد. این در حالی است که وی تنها چند بار از سوی درمانگاه زندان اوین مورد معاینه قرار گرفته است.
دکتر قاسم شعله سعدی، یکی از چندین زندانی سیاسی است که از حق ابتدایی خود برای رسیدگی پزشکی مناسب محروم است. گزارش ها و اخبار منتشر شده حاکی از آن است که هاشم خواستار، محسن صفایی فراهانی، مهدی محمودیان، زهرا جباری، فرح واضحان، فاطمه رهنما، ابوالفضل عابدینی نصر، حامد روحی‌نژاد، هادی عابدباخدا، محمد سیف‌زاده و… نیز در شرایط مشابهی قرار داشته و از دسترسی به امکانات پزشکی مناسب محروم هستند.